Band Mankenja

Hartsmuziek. Inspirerend en bemoedigend.

Menkenja betekent “licht” – die felle, warme gloed die opvrolijkt en verwarmt, maar ook die straal die de diepste, donkerste plekjes kan bereiken. Wat schuilt er veel kracht en troost in het weten dat je een kind van het Licht mag zijn als je in hét Licht van de Wereld gelooft. Menkenja wil dit als band vertolken: eerlijk, vrolijk, verwarmend, hoopvol.


Onze band bestaat uit Martine en Rick Baksteen, een meisje wat opgroeide op blote voeten in Afrika en een oerhollandse jongen. Toen Martine 7 was, haar jonge hartje al helemaal vol van God, bracht ze haar eerste “album” uit, met nummers zoals “God maakte alles”, “Ik weet dat wij een Vader hebben”, en “Jezus stierf aan het kruis”. Nu dat ze een twintiger is, is haar hart nog steeds vol van haar Vader en van haar Redder, en is liederen schrijven nog steeds een grote outlet voor haar.

 

Het eerste album van Menkenja, “Bare Feet in the Dust”, is uitgebracht op 11 januari 2020 en vertolkt de periode die Martine meemaakte terwijl ze verhuisde van haar geliefde Afrika naar Nederland. Daarin is het een enorme troost en houvast geweest dat God onveranderlijk is, haar Vredevorst, en haar enige liefde. Ze hoopt dat ze door het delen van haar liederen en haar persoonlijke wandel ook anderen kan bemoedigen en wijzen op de sterke Rots…